Medicinsk fotvård för att hålla fötterna i form

Medicinsk fotvård för att hålla fötterna i form

Hejsan svejsan bloggen, här kommer lite tips om hur ni kan ta hand om era fötter på bästa sättet. Jag brukar oftast gå ner till Pro Medicinsk Fotvård för att få mina fötter lite extra omhändertagna men det finns även knep som du där hemma. Jag tar absolut hand om mina fötter och den stora anledningen till att jag går på medicinsk fotvård är för att jag tycker det är så himla skönt. Det bästa tipset jag har för att ta hand om sina fötter är att använda rätt typ av skor, jag har under många år spelat fotboll och det innebär att jag har haft skor som inte har någon som helst luftkonditionering och som oftast är väldigt trånga. Därför är det extra viktigt för mig att välja rätt typ av skor eller inga skor alls så ofta jag kan. När jag jobbar så sitter jag alltid vid ett skrivbord och då har jag sällan någonting på fötterna förutom sockar, det är ett perfekt sätt för att lufta fossingarna. Men man kan inte gå runt barfota hela tiden. Därför är det viktigt att välja ett par skor som är sköna och som har en bra dämpning, jag brukar också välja skor som är väldigt luftiga så att det kommer in frisk luft. Givetvis struntar jag i detta emellanåt, ska jag ner på stan i Kristianstad eller gå på restaurang typ så tar jag på mig ett par finskor istället. Ett annat tips som jag använder väldigt mycket när jag kommer hem är att jag smörjer in mina fötter med en fotkräm så att de behåller återfuktningen, jag tycker inte om när fötterna får förhårdnader. Fotkräm, luftiga skor, och inga skor. Där har ni mina tre tips och sen måste jag även rekommendera er att prova medicinsk fotvård! Pro Medicinsk Fotvård i Kristianstad är riktigt bra om ni befinner er i närheten.  


Kommentarer är stängda.